Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nakladačka sa Sulíkovi ušla aj v Na hrane TV JOJ: Ministra hospodárstva nešetril opozičník Erik Tomáš ani Pčolinský
Zdielať na

Nakladačka sa Sulíkovi ušla aj v Na hrane TV JOJ: Ministra hospodárstva nešetril opozičník Erik Tomáš ani Pčolinský

BRATISLAVA / O tom, že nie každý nápad sa oplatí prezentovať a spomenúť nahlas sa presvedčil minister hospodárstva Richard Sulík zo SaS. Po kritike od ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) sa mu ušla slovná "nakladačka" aj od poslancov. Nešetril ho nielen opozičný Erik Tomáš (Hlas-SD), ale svoje mu odkázal aj koaličný poslanec zo Sme rodina Peter Pčolinský.

Ďalší konflikt v koalícii? Minister hospodárstva Richard Sulík predstavil odvážny nápad - zrušiť úrady práce. Dôvod? Nevyhnutné šetrenie. Už niekoľko dní totiž členovia vlády trávia debatami o štátnom rozpočte. Igor Matovič pritom "perie len tak ľahko nepustí".

Minister hospodárstva za SaS Richard Sulík prišiel s "odvážnym nápadom", ktorý by podľa neho vláde dokázal ušetriť dáke to euro. Navrhol, že si vie predstaviť zrušenie úradov práce a to s argumentom, že štát nie je povinný ľuďom prácu zháňať, keďže existuje webový portál, ktorý pracovné ponuky zverejňuje.

Za zbytočné označil aj úvahy, či za takýmto účelom nevytvoriť štátny register pracovných miest. Ministra hospodárstva v jeho úvahe neobmäkčili ani otázky ohľadom marginalizovyných komunít, ale aj miest na Slovensku, kde obyvatelia nemajú prístup k internetu. "Máme povinnú školskú dochádzku a každý vie čítať a písať," poznamenal minister hospodárstva za SaS. 

Odvážny nápad sa nestretol s pochopením ministra práce sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina). "Ak minister hospodárstva Richard Sulík navrhuje zrušenie úradov práce, potom sa nám lepším krokom zdá byť zrušenie ministerstva hospodárstva," zareagoval minister na sociálnej sieti a zašiel ešte ďalej, čím chcel zrejme dať najavo zbytočnosť celého Sulíkovho rezortu.

​Na paškál si ekonomického liberála zobrali aj poslanci

Predseda poslaneckého klubu Sme rodina sa s nezaradeným poslancom Erikom Tomášom (Hlas-SD) stretol v diskusenj relácii Na hrane TV JOJ. Na pretras prišla aj téma nového koaličného konfliktu. Reakcia na nápad ministra hospodárstva nechýbala a obaja diskutéri sa do ministra zo SaS-ky poriadne opreli. 

"Pán Sulík prichádza s rôznymi návrhmi a niekedy je lepšie zahryznúť si do jazyka," zareagoval sucho Peter Pčolinský s tým, že tento postup by Richardovi Sulíkovi odporúčal s tým, že potom to vyzerá smiešne. 

Príležitosť okomentovať ministra si nenechal ujsť ani Erik Tomáš (Hlas-SD), ktorý výroky ministra hospodárstva označil za neuveriteľné. "On asi stále vníma ľudí cez excelovské tabuľky," rozhorčil sa Tomáš a dodal, že na úradoch práce je zamestnaných 8-tisíc ľudí, ktorým sa minister Sulík vysmial do tváre.

"Chcem týmto ľu%dom pvoedať, že nie všetci politici sú ako pán Sulík. Ja im chcem poďakovať za ich prácu, najmä v čase pandémie zohrali kľúčovú úlohu pri doručovaní pomoci ľuďom, keď všetky scémy išli cez úrady práce," uviedol hlasista Tomáš a doplnil: "Ministerstvo hospodárstva vymyslelo jedinú schému pre podnikateľov a aj tá vieme ako dopadla," pokračoval Tomáš a neváhal ministrovi otrieskať neskorší začiatok v prípade slovenského pavilónu na Expo v Dubaji. 

Súvisiace články

Najčítanejšie