Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mimoriadne zasadnutie brannobezpečnostného výboru je zrušené pre Mikulcove zdravotné problémy
Zdielať na

Mimoriadne zasadnutie brannobezpečnostného výboru je zrušené pre Mikulcove zdravotné problémy

BRATISLAVA / Avizovaný mimoriadny výbor pre obranu a bezpečnosť nebude. Minister vnútra Mikulec sa ospravedlnil pre zdravotné ťažkosti, ale opozícia na jeho prítomnosti trvá.

Avizované zasadnutie Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, ktoré sa malo konať dnes o 12:00 v budove NR SR, sa odkladá a presúva na neurčito. Dôvodom je neúčasť ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO), ktorý sa ospravedlnil zo zdravotných dôvodov.

O tom, že mimoriadny výbor pre obranu a bezpečnosť zasadne, informovalo tlačové hnutie OĽaNO. Mimoriadny výbor, ktorého predmetom mali byť nahrávky iniciovala opozícia. Predseda výboru Juraj Krúpa (OĽaNO) sa chcel venovať aj kauze Očistec. 

Na rokovanie boli pozvaní aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) a policajný prezident Štefan Hamran. Nakoľko má minister vnútra vedľajšie účinky po tretej dávke vakcíny, zrušenie mimoriadneho výboru iniciovala opozícia. 

Predseda výboru Juraj Krúpa pre Noviny PLUS potvrdil, že opozičným poslancom nestačila prítomnosť policajného prezidenta Štefana Hamranal. "Oni to zvolali, chcú tam ministra, tak sme to odložili," povedal s tým, že išlo o prianie kompletného zastúpenia opozície. "Potrebujú 5 podpisov," dodal Juraj Krúpa na záver. 

Predseda Smeru-SD žiada prezidentku, aby sa vyjadrila k monitorovaniu poľovníckej chaty pri Leviciach

Podľa Roberta Fica policajný vyšetrovateľ 18. októbra informoval prokurátora, že nemá žiadne informácie, ktoré by ho oprávňovali vzniesť obvinenie alebo potvrdzovali spáchanie trestného činu.

Predseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico žiada prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa vyjadrila k monitorovaniu poľovníckej chaty, na ktorej vznikli nahrávky zachytávajúce stretnutia členov jeho strany s advokátmi osôb obvinených v známych kauzách. Fico to povedal na dnešnej tlačovej konferencii.

Nahrávky považuje za nezákonné. Podľa predsedu Smeru-SD boli zverejnené napriek tomu, že policajný vyšetrovateľ 18. októbra písomne informoval prokurátora, že na základe vypočutia nahrávok nemá žiadne informácie, ktoré by ho oprávňovali vzniesť obvinenie voči konkrétnej osobe alebo potvrdzovali spáchanie trestného činu pytliactva, ktorý mal byť dôvodom na začatie odpočúvania.

Fico preto od prezidentky žiada verejné vyjadrenie k úniku informácií z vyšetrovacieho spisu a k údajnému sledovaniu opozície.

Súvisiace články

Najčítanejšie