Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chyba či priznanie? Igor Matovič je podľa dokumentu opäť premiérom
Zdielať na

Chyba či priznanie? Igor Matovič je podľa dokumentu opäť premiérom

BRATISLAVA / Priznali farbu? 500 eurové poukážky, ktoré do Národnej rady predložil Igor Matovič v skrátenom legislatívnom konaní opäť zamiešali karty. Igor Matovič na spomínanom dokumente opäť vystupuje ako predseda vlády.

Poukážky v hodnote 500 euro pre seniorov starších ako 60 rokov sa po včerajšom schválení na vláde dostali do parlamentu. Prekvapenie však vyvolal dokument, ktorý je návrhom na skrátené legislatívne konanie.

Minister financií Igor Matovič je v tomto dokumente totiž uvedený ako predseda vlády SR. Premiér Heger v ňom figuruje ako podpredseda vlády. Igor Matovič pritom nie je predsedom vlády SR už niekoľko mesiacov a vláda Eduarda Hegera, ktorý ho na poste premiéra nahradil, bola menovaná 1. apríla 2021. 

Poslanci vidia za chybou úradníka

Poslanec Andrej Stančík pre Noviny PLUS TV JOJ uviedol, že išlo o obyčajnú chybu. "Zrejme použili starší template, keď to robili," povedal mladý poslanec za OĽaNO a dodal, že chyby sa stávajú. "Takéto veci sa stávajú často," pokračoval a dodal, že nemá čas riešiť takéto technikálie a úsmevné chyby. 

Kritickejší názor má poslankyňa klubu Sme rodina Zuzana Šebová, ktorá si chybu ráno nevšimla. "Prvý krát o tom počujem od vás," reagovala pobavená poslankyňa Šebová. "Všetky chyby, ktoré sa dejú sú vodou na mlyn opozície," poznamenala členka výboru pre zdravotníctvo, ktorá zdôraznila, že nejde len o tento konkrétny prípad. 

Podobne to vníma aj poslanec Marián Viskupič zo SaS. "Kto nič nerobí, nerobí ani chyby," zhodnotil poslanec s tým, že sa zrejme pomýlil úradník, ktorý prepisoval starší dokument na nový. "Mal to, ale určite poriadne skontrolovať predtým než sa to odovzdával," dodal Viskupič a doplnil, že takéto chyby sú nešťastné. "Ja som, ale posledný, kto by z tohoto robil veľkú vedu," uviedol predseda výboru pre financie a rozpočet s prianím, aby sa takéto chyby neopakovali. To, že išlo o administratívnu chybu potvrdil redakcii aj tlačový odbor Úradu vlády. Chybu v dokumente okamžite odstránili. 

Je to šlendriánstvo súčasnej vlády, zareagoval odborník

Podľa politológa Jozefa Lenča vzniknutá situácia ani nie je na smiech. "Do veľkej miery to poukazuje, ako neprefesionálne a šlendriánsky pracuje súčasná vláda," povedal politológ pre Noviny PLUS TV JOJ. "V podstate to podčiarkuje a vystihuje pozíciu Eduarda Hegera. Ak by ho niekto chcel ešte viac ponížiť, mohol ho uviesť ako hovorcu," uzavrel politológ Lenč.

Súvisiace články

Najčítanejšie