Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štefan Hamran o sprenevere pandemickej pomoci: Zadržali štyri osoby, indície smerujú k bielym koňom a vplyvným osobám
Zdielať na

Štefan Hamran o sprenevere pandemickej pomoci: Zadržali štyri osoby, indície smerujú k bielym koňom a vplyvným osobám

BRATISLAVA / V súvislosti s podvodom pri získaní dotácií pandemickej pomoci dnes zasahovala polícia. V relácii Analýzy Na hrane TV JOJ to uviedol dočasný policajný prezident Štefan Hamran. Pandemická pomoc pritom mala slúžiť na podporu udržania pracovných miezd a rezort práce príspevky rozdeľoval z verejných financií.

Štefan Hamran bol hosťom utorňajšej relácie TV JOJ Analýzy Na hrane. V štúdiu sa vyjadroval k niekoľkým aktuálnym témam. Exkluzívne sa vyjadril aj k vyšetrovaniu podvodu pri vyplácaní pandemickej pomoci pod hlavičkou ministra práce sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka. 

Hamran sa vyjadril, že polícia v súvislosti s podvodom pri vyplácaní pandemickej pomoci zasahovala dnes ráno. Podľa vyjadrenia dočasne povereného šéfa polície zadržali policajné zložky štyri osoby. Štefan Hamran však zároveň nevylúčil, že budú zadržané aj ďalšie osoby. Nevylúčil však ani to, že mohlo ísť o biele kone a za zneužitím pandemickej pomoci by mohla stáť aj organizovaná skupina vplyvných ľudí.

Viac sa dozviete vo videu:

​O prípade informovalo Investigatívne centrum Jána Kuciaka ešte 21. októbra V článku uviedli, že milióny eur z pandemickej prvej pomoci poslalo Slovensko schránkovým firmám. Podľa ICJK mohlo ísť celkovo až o 24 miliónov eur, ktoré ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny rozdeľovalo z verejných zdrojov.

O situácii následne informoval aj minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina), ktorý uviedol, že zo zneužívania prostriedkov určených na udržanie pracovných miest sú podozriví štyria úradníci, ktorí boli prepustení a na úrade práce v Pezinku už nepracujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie