Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dohra kauzy Horalky: Republika podala podnet na poslanca SaS-ky. Odkedy ste expertmi na právo, pýta sa Žiak
Zdielať na

Dohra kauzy Horalky: Republika podala podnet na poslanca SaS-ky. Odkedy ste expertmi na právo, pýta sa Žiak

BRATISLAVA / Exkotlebovci využili šancu. Hnutie Republika podalo podnet na poslanca zo SaS Miroslava Žiaka. Dôvodom má byť údajná reklama, ktorej sa mal poslanec dopustiť na svojej sociálnej sieti. A reakcia? Neviete sa vyjadriť k Holokaustu, ale k tomuto áno? Nahneval sa poslanec.

Horalková kauza dominovala v médiách v uplynulom týždni. Mohol za to výrok majiteľa firmy, ktorý poznamenal, že nezaočkovaní by mali sedieť doma. Následne sa na sociálnych sieťach rozprúdila vojna odporcov z prostredia antivaxerov, ktorí sa rozhodli Horalky bojkotovať. Na strane druhej stáli podporovatelia očkovania, ktorí sa s obľúbenými sladkosťami s nadšením fotili. K nim patril aj poslanec Miroslav Žiak. 

Exkotlebovci prešli do útoku

Médiá o tom exkotlebovci informovali vyhlásením. Uviedli v ňom, že poslanec hnutia Republika Ondrej Ďurica podáva ako člen Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií, podnet na poslanca Miroslava Žiaka (SaS). 

"Hnutie tak reaguje na viaceré podnety od občanov, ktorí nás upozornili na príspevok poslanca Žiaka, v ktorom na sociálnej sieti celkom jasne a otvorene propaguje známy potravinársky výrobok len preto, že jeho výrobca sa na adresu nezaočkovaných ľudí vyjadril, že "majú sedieť doma"," uviedli vo vyjadrení s tým, že propagovaním vybraného výrobcu poslanec znevýhodňuje nestranných poctivých podnikateľov, ktorí politické otázky verejne nekomentujú.

"Prepojenie vládnych nominantov na vybrané firmy už začína biť do očí. Chvália, pretláčajú a propagujú spriaznené firmy na všetkých úrovniach a už nedokážu rozlišovať medzi ochranou verejného záujmu a súkromným obchodom. Toto musí skončiť," dodali na záver. 

Poslanec v tom má jasno

Poslanec Žiak pre Noviny PLUS TV JOJ neutajil prekvapenie. "Je zaujímavé, že ľudia, ktorí neveria vo vyvraždenie 6 miliónov Židov v koncentračných táboroch, lebo nie sú historici, sú takými expertmi na výklad práva," poznamenal. 

Vzápätí zdôraznil, že do problémov by sa dostal len v momente, ak by svoje príspevok na sociálnej sieti sponzoroval, ako platenú reklamu. "Zapojil som sa do podpory tak, ako kopa ďalších poslancov, ktorých exkotlebovci samozrejme neriešia," uzavrel poslanec za SaS Miroslav Žiak. 

Súvisiace články

Najčítanejšie