Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Robert Fico zvolal motorizovaný protest: Ste politik, ktorý lož povýšil na pracovnú metódu, kritizuje Lenč
Zdielať na

Robert Fico zvolal motorizovaný protest: Ste politik, ktorý lož povýšil na pracovnú metódu, kritizuje Lenč

BRATISLAVA / Strana Smer-SD a jej predseda Robert Fico oznámili na sociálnej sieti motorizovaný protest. Tvrdia, že aktuálna vláda a prezidentka Zuzana Čaputová pochovali demokraciu. Politológ Lenč sa do trojnásobného expremiéra poriadne pustil. Tvrdí, že "raz červený, navždy červený".

O plánovanom proteste sa predsedu Smeru-SD a aktuálny opozičný poslanec Robert Fico rozhovoril ešte včera, 15. decembra, na sociálnej sieti. Z Tyršovho nábrežia vyrazí o 19:00 kolóna áut rovno po tlačovom brífingu opozičnej strany, ktorú odborníci stále častejšie prirovnávajú k parlamentným extrémistom. 

Raz červený, navždy červený, tvrdí Lenč

Politológ Jozef Lenč vníma akciu ako Smeru-SD ako ďalší útok. "Robert Fico a jeho chasa národných socialistov sa dnes po 19tej vydá na spanilú jazdu časťou Bratislavy (mapa je vo videu na jeho FB) s ideou smútočného pochodu/jazdy za demokraciu. Za tú demokraciu, ktorú údajne pochovala prezidentka Čaputová a vláda hovorcu Hegera. Politik, ktorý lož povýšil na viac než pracovnú metódu a neklame len keď sa pomýli, kričí sťa hrobár, ktorému ukradli lopatu. A opäť klame," vyjadril sa politológ na svojom profile na sociálnej sieti. 
Zároveň dodal, že vládu je za čo kritizovať. "Veď v nej sedí a rozhoduje o nej minister pre všetko, čo sa mu zachce. A ten prichádza denno-denne s novými spôsobmi, ako ľuďom znechutiť túto koalíciu a vydláždiť cestu návratu Fica a spol. Avšak spájať ich s pochovávaním demokracie a právneho štátu a hádzať ich do jedného vreca s prezidentkou, to už chce vskutku silný žalúdok plný odhodlaných Blahov," pokračoval odborník, ktorý považuje správanie Roberta Fica za absurdné. 
Lenč zdôraznil, že Robert Fico ide trúbiť, lebo iní odtrúbili demokracii, a tým vraj zmarili referendum. "Včera to bola iba prezidentka. Dnes už je to aj vláda. Klamár tak svoju lož ešte vyšperkoval. Nielenže opakovane lživo obvinil prezidentku z toho, čo sa nikdy nestalo (prezidentka sa len spýtala Ústavného súdu, či je referendová otázka v zmysle Ústavy), ale ešte k "zmaričom" pridal aj vládnu koalíciu," poznamenal Lenč, ktorý doplnil, že aktuálna vládna moc si dokáže úspešne škodiť aj sama. 
"Tú koalíciu, kde jej väčšia a hlúpejšia časť (Matovič/Heger, Kollár a Remišová) robí všetko preto, aby bola minulá a každá ďalšia petícia za predčasné voľby úspešná a prípadne aj referendum (Boris Kollár aj Igor Matovič ho ešte v skorú jeseň podporovali)," pokračoval s tým, že Robert Fico ide plakať za demokraciu v spanilej jazde, ktorá má začať "podľa jeho slov "od Mosta Červenej Armády".
"Raz červený, navždy červený sa ide lúčiť s demokraciou, ktorú nikdy nechcel (pokým mu neslúžila), s právnym štátom, ktorý od momentu, kedy mohol podrýval a sociálnym štátom, ktorý sľuboval a to spolu s istotami, ktoré si zaslúžili najmä "jeho ľudia"," dodal na záver. 

Súvisiace články

Najčítanejšie